Masak ikan singgang la weh hari ni. "Lunch" #cikgujill hari ni kul 11.30 pagi. Masak ikan singgang ni dikatakan orang paling malas masak macam saya ni.
Sebab ianya paling mudah. Hiris bawang merah,bawang putih,lengkuas dan cabai. Boh asam keping,kunyit hidup dan belacan (ikut suka lah banyak mana pun..hehee!!)
Sebab ianya paling mudah. Hiris bawang merah,bawang putih,lengkuas dan cabai. Boh asam keping,kunyit hidup dan belacan (ikut suka lah banyak mana pun..hehee!!)
➤bawang merah
➤bawang putih
➤lada/cabai
➤asam keping
➤kunyit hidup (serbuk kunyit pun ok)
➤belacan
➤garam dan perasa
Rebus..bila dah mendidih masukkan ikan. Ikan aya pun sedap. Saya boh ikan termenum je pun. Garam dan perasa. Rebus bagi lama sikit yer. Pahtu hirup kuah panas2..ikan tu satg gaul dengan ayaq asam,gu lak dengan petai. 4 kali tambah nasi itu kira normal laaa...
Siapa nak diet..bagus menu ni. Sebab rebus je. Tp makan nasi sikit sudah.
Selamat lunch semua...
#mahn
#singgangkelantan
Lunch style kampung ni selalunya yang paling best. Kannnn???
Siapa nak diet..bagus menu ni. Sebab rebus je. Tp makan nasi sikit sudah.
Selamat lunch semua...
#mahn
#singgangkelantan
Lunch style kampung ni selalunya yang paling best. Kannnn???
No comments:
Post a Comment